Συνταγή για σπανακοπιτάκια

1 ώρα και 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Συστατικά

  • 800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 ml ελαιόλαδο
  • 125 ml χλιαρό νερό
  • 1 κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση θα χρειαστείς

  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 150 γρ. φέτα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις σε ένα μπολ το αλεύρι με το αλάτι και το ελαιόλαδο και το ζυμώνεις με τα χέρια, μέχρι να βραχεί καλά όλο το αλεύρι
  • Βάζεις σιγά σιγά το νερό και συνεχίζεις να ζυμώνεις
  • Σταματάς να ρίχνεις νερό όταν η ζύμη δεν κολλάει πια στα χέρια σου
  • Σκεπάζεις το μπολ με μια πετσέτα και το αφήνεις στην άκρη
  • Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρεις το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν
  • Προσθέτεις το σπανάκι, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά ακόμη
  • Προσθέτεις τον άνηθο και το αφήνεις για 1-2 λεπτά πριν το αποσύρεις από την εστία
  • Όταν κρυώσει προσθέτεις τη φέτα και ανακατεύεις καλά
  • Αλευρώνεις μια καθαρή επιφάνεια και τοποθετείς τη ζύμη
  • Την ανοίγεις με τον πλάστη και την κόβεις χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι
  • Βάζεις 1 κ.σ. γέμιση σε κάθε δίσκο και την κλείνεις σε μορφή μισοφέγγαρου
  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Τοποθετείς τα σπανακοπιττάκια σε ένα ταψί φούρνου όπου έχεις στρώσει προηγουμένως λαδόκολλα και τα ψήνεις για 50 λεπτά
  • Τα αφήνεις να κρυώσουν λιγάκι και σερβίρεις.

Read More

And More