Τάρτα με φέτα και ντομάτα

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Καλοκαιρινή τάρτα με δροσερές ντομάτες και κρέμα φέτας και μυρωδικών

Συστατικά

  • 1 kg χρωματιστές ντομάτες
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • λάδι για άλειμμα
  • 1 φύλλο σφολιάτας κατεψυγμένο
  • 1/2 φλ. τυρί κρέμα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 4 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
  • 4 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • 1/2 κ. γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/4 κ. γλυκού κανέλα
  • 3/4 φλ. γιαούρτι
  • 1/2 φλ. φέτα τριμμένη
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Κόψε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες, τοποθέτησέ τες σε μια πιατέλα με μπόλικο απορροφητικό χαρτί και αλάτισέ τες.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς, στρώσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και άλειψε με λάδι την εξωτερική επιφάνεια του πάτου ενός δεύτερου ταψιού.
  • Όσο στραγγίζονται οι ντομάτες, τοποθέτησε τη σφολιάτα στο ταψί με το αντικολλητικό χαρτί και με ένα πιρούνι τρύπησε όλη την επιφάνειά του, χωρίς να ξεπαγώσει καθόλου.
  • Κάλυψε τη σφολιάτα τελείως με αντικολλητικό χαρτί, τοποθέτησε από πάνω τη λαδωμένη επιφάνεια του δεύτερου ταψιού και ψήσε στη μεσαία θέση του φούρνου για 10 με 12 λεπτά.
  • Αφαίρεσε το δεύτερο ταψί και το αντικολλητικό χαρτί, ψήσε για άλλα δύο με τρία λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα το φύλλο και άφησέ το να κρυώσει.
  • Ψιλόκοψε τα φύλλα ρίγανης και θυμαριού και ανακάτεψέ τα σε ένα μπολ με το τυρί κρέμα, το σκόρδο και την κανέλα.
  • Πρόσθεσε και το γιαούρτι και συνέχισε το καλό ανακάτεμα μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα.
  • Ρίξε στο μπολ και τη φέτα και συνέχισε να ανακατεύεις για άλλα τρία λεπτά.
  • Άπλωσε το μείγμα πάνω στην ψημένη σφολιάτα.
  • Σκούπισε απαλά τις στραγγισμένες ντομάτες και στρώσε τις φέτες πάνω από το μείγμα τυριού.
  • Ράντισε με το λάδι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σέρβιρε αμέσως.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164