Τάρτα με καραμελωμένα κρεμμύδια και ελιές

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Αφράτη σφολιάτα με απολαυστικά καραμελωμένα κρεμμύδια.! Υπέροχα καραμελωμένα κρεμμύδια και ελιές είναι όλα όσα χρειάζεσαι για ένα ελαφρύ και νόστιμο μεσημεριανό! Εμείς μπήκαμε στο caremarket.gr και υπολογίσαμε και πόσο θα σου στοιχίσει.
169 θερμίδες το κομμάτι-1.50€ το κομμάτι

Συστατικά

  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε ψιλές ροδέλες
  • 2 κ.σ. φύλλα φρέσκο θυμάρι
  • Λίγο αλεύρι για πασπάλισμα
  • 1 φύλλο σφολιάτας ξεπαγωμένο
  • ¼ φλιτζανιού μικρές μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
  • 4-6 φιλέτα γαύρου στραγγισμένα (προαιρετικά)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220oC βαθμούς. Λιώσε το βούτυρο με το λάδι σε ένα τηγανάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι και το θυμάρι και ψήσε μέχρι το κρεμμύδι να χρυσίσει και να μαλακώσει, περίπου για 10 λεπτά.
  • Σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια άπλωσε τη σφολιάτα και κόψτην σε ένα ορθογώνιο 22×38 εκατοστά.
  • Τοποθέτησέ την σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και βάλτην στο φούρνο μειώνοντας τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς.
  • Ψήσε τη σφολιάτα μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει, περίπου 12 λεπτά.
  • Στρώσε τα κρεμμύδια σε μία στρώση στη σφολιάτα αφήνοντας περίπου δύο εκατοστά περιθώριο από κάθε πλευρά.
  • Βάλε τις ελιές και το γαύρο (αν τον χρησιμοποιείς). Ψήσε για 15 λεπτά. Κατέβασε τη θερμοκρασία στους 180 και ψήσε μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα (περίπου άλλα 15 λεπτά).
  • Κόψε σε τετράγωνα και σέρβιρε.

Tip


Read More

And More