Τάρτα με πατάτα, λουκάνικο και διάφορα λαχανικά

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Πολλά λαχανικά, τραγανή σφολιάτα και ένα πιάτο που θα σε “σκλαβώσει”! Έτοιμη σε τρία τέταρτα…

Συστατικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 300 γρ. πατάτες
  • 300 γρ. λουκάνικο χωριάτικο
  • 300 γρ. κολοκύθα κομμένη σε κυβάκια
  • 3 αβγά
  • 250 γρ. μυζήθρα
  • 100 γρ. σπανάκι
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. μανιτάρια
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • Λίγο ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε τις πατάτες και κόψε σε μικρά κυβάκια. Βράσε σε μπόλικο αλατισμένο νερό να μαλακώσουν
  • Ρίξε την κολοκύθα μαζί με τα μανιτάρια και σόταρε στο τηγάνι με λίγο βούτυρο. Στο τέλος πρόσθεσε και το σπανάκι να μαραθεί
  • Κόψε και το λουκάνικο σε μικρά κομμάτια και σόταρε επίσης να πάρουν λίγο χρώμα
  • Ανακάτεψε τις πατάτες με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακάτεψε καλά να αναμειχθούν όλα μαζί
  • Άλωσε το ψύλλο σε ένα μακρόστενο ταψί και ράντισε με λίγο ελαιόλαδο. Τρύπησε το φύλλο σε διάφορα σημεία με μία οδοντογλυφίδα
  • Άπλωσε το μείγμα με τα υλικά και περίχυσε με κρέμα γάλακος. Αλατοπιπέρωσε και ρίξε από πάνω το δενδρολίβανο
  • Ψήσε στους 180οC για 25 λεπτά

Tip

Μυστικά για τέλεια ψημένη σφολιάτα! Kάνε κλικ εδώ

Read More

And More