Τοματόπιτα

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια πίτα γεμάτη γεύση και τραγανή βάση

Συστατικά

  • 6 φύλλα κρούστας
  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • 3 μέτρια κολοκύθια κομμένα σε φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού τυρί έμενταλ τριμμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ανθό αλατιού
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
  • 1/2 φλιτζάνι ελιές καλαμών σε ροδέλες
  • 200 γρ. ρόκα
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Παίρνουμε ένα ταψί, στρώνουμε μια λαδόκολλα, απλώνουμε πάνω τις φέτες το κολοκύθι και το ψήνουμε στον αέρα για 10 λεπτά
  • Σε ένα δεύτερο ρηχό ταψί στρώνουμε το πρώτο φύλλο κρούστας, αφού αλείψουμε με μαργαρίνη τον πάτο του ταψιού
  • Συνεχίζουμε βάζοντας άλλα 4-5 φύλλα αλείφοντας τα με μαργαρίνη καλά.
  • Αφού απλώσουμε το τελευταίο φύλλο, αλείφουμε την επιφάνειά του με τη μουστάρδα και τη μαγιονέζα και πασπαλίζουμε παντού με το τριμμένο τυρί έμενταλ
  • Από πάνω αραδιάζουμε τα ψημένα κολοκυθάκια και τα καλύπτουμε με τις φέτες ντομάτας
  • Πασπαλίζουμε με τον ανθό αλατιού και τη ρίγανη και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο
  • Ψήνουμε στους 180oC για 45 λεπτά
  • Αφου βγάλεις από το φούρνο πρόσθεσε τις ελιές και τη ρόκα
  • Σερβίρουμε την πίτα ζεστή, κομμένη σε κομμάτια.

Tip


Read More

And More