Πίτσα σπανάκι-μανιταριών

35 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Θα την ετοιμάσεις μέσα σε μισή ώρα. Είναι πεντανόστιμη και ελαφριά, αφού έχει μόλις 250 θερμίδες η μερίδα.

Συστατικά

  • 400 γρ ζύμη για πίτσα ολική άλεσης
  • ¼ του φλιτζανιού σάλτσα ντομάτας
  • ½ φλιτζάνι σπανάκι πλυμένο και στραγγισμένο καλά
  • ¼ κρεμμυδιού σε λεπτές φέτες
  • 6 μέτρια μανιτάρια τύπου κρέμινι
  • 1 φλιτζάνι ημίπαχο τυρί μοτσαρέλα σε λεπτές ροδέλες
  • ¼ του φλιτζανιού ημίπαχο τυρό ricotta
  • 2 κ.σ τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ.σ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ ξίδι βαλσάμικο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο σου 200 C
  • Άππλωσε την πίτσα σε πάγκο εργασίας και κάλυψέ την με τη σάλτσα ντομάτας.
  • Πρόσθεσε το σπανάκι και το κρεμμύδι και στη συνέχεια την μοτσαρέλα και τα μανιτάρια. Συμπλήρωσε με τη ricotta και την τριμμένη παρμεζάνα
  • Ψέκασε με το ελαιόλαδο και μετάφερε την πίτσα σε αντικολλητικό χαρτί στο κάτω μέρος του φούρνου μέχρι να ψηθεί και να πάρει χρώμα η ζύμα στα άκρα
  • Ανέβασε την πίτσα στη μεσαία θέση και άναψε το γκριλ να λιώσει καλά το τυρί και να λιώσει.
  • Άφησε την πίτσα να κρυώσει 5 λεπτά και ψέκασε με το βαλσάμικο ξίδι

Tip


Read More

And More