Πίτσα special

1,5 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ετοίμασε μια σπέσιαλ πίτσα με υπέροχη ζύμη στην εκπομπή “Το Πρωινό” και πρέπει να τη φτιάξεις τώρα!

Συστατικά

  • Για τη ζύμη
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και λίγο επιπλέον
  • 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. χλιαρό γάλα
  • 1 κοφτό κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. ξίδι
  • 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • λίγα φρέσκα βότανα ή αποξηραμένα
  • Για τη σάλτσα
  • 1 συσκευασία αποφλοιωμένα ντοματάκια
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο φρέσκο βασιλικό
  • Για το γαρνίρισμα
  • φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα
  • 1 παριζάκι
  • 5-6 φέτες κασέρι
  • 1 κομμάτι μοτσαρέλα μπαστούνι
  • πιπεριά πράσινη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Φτιάχνουμε πρώτα τη σάλτσα: Τοποθετούμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε βαθιά κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, τα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, πιέζοντας τις ντομάτες να λιώσουν.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 20΄, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση, προς το τέλος του βρασμού.
  • Για τη ζύμη: Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε μπολ και τα ζυμώνουμε να ενωθούν σε μπάλα.
  • Λαδώνουμε καλά το μεγάλο ταψί της κουζίνας. Με τα δάχτυλα απλώνουμε τη ζύμη σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
  • Απλώνουμε τη σάλτσα, γαρνίρουμε την πίτσα με φέτες ζαμπόν ή άλλο αλλαντικό, φέτες ή τρίμματα τυριού και τέλος με φέτες πιπεριάς.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 30′ μέχρι να ροδίσει καλά η ζύμη.

Tip

Χρησιμοποιούμε την ποσότητα που χρειαζόμαστε από τη σάλτσα και την υπόλοιπη σάλτσα τη διατηρούμε στο ψυγείο για 5 ημέρες, αεροστεγώς κλεισμένη, ή τη μοιράζουμε σε μερίδες και τη διατηρούμε στην κατάψυξη για 3 μήνες.

Read More

And More