“Πλούσια γεύση για όλους”: Η Knorr μεγαλουργεί με μια δράση που χαρίζει χαμόγελα!

Το φαγητό δεν είναι μονάχα αναγκαίο για την επιβίωση, ούτε η ουσία του “εξαντλείται” στο επίπεδο της απόλαυσης. Το φαγητό υπήρξε πάντοτε ένα μέσο… διασύνδεσης! Ποιος δεν έχει απολαύσει ένα κυριακάτικο γεύμα γύρω από το τραπέζι μαζί με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα; Πόσες φορές καθισμένη σε ένα τραπέζι έχεις πει τις μεγαλύτερες αλήθειες για τον εαυτό σου ή έχεις γελάσει με την ψυχή σου ή ακόμα και συγκινηθεί από την αγάπη που δέχεσαι; Άλλωστε, στο “ελληνικό” πλούσιο τραπέζι, έχουμε συνηθίσει να ανοίγουμε τις καρδιές μας και να απολαμβάνουμε τη ζωή!

Η Knorr και η Unilever το γνωρίζουν καλά και πιστεύουν πως όλοι αξίζουν ένα καλό φαγητό! Η εταιρεία που από τα πρώτα της βήματα έχει δείξει το πάθος της για το καλό φαγητό, που ξέρει πως όταν το απολαμβάνουμε νιώθουμε καλύτερα, αφού επηρεάζεται η σωματική, πνευματική και συναισθηματική ευεξία μας, και αναγνωρίζει την αξία και την ικανότητά του να αποτελεί κοινωνικό σύνδεσμο, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία “Πλούσια γεύση για όλους”!

Με στόχο να αποτελέσει μέρος της θετικής εξέλιξης της σύγχρονης κοινωνίας, η Knorr σχεδίασε τη δράση “Πλούσια γεύση για όλους” για να βελτιώσει τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων στην Ευρώπη που έχουν ανάγκη από επισιτιστική βοήθεια, προσφέροντας περισσότερα από ένα εκατομμύριο γεύματα. Η Unilever που ανάμεσα στις βασικές δεσμεύσεις της μέχρι και το 2020 περιλαμβάνει τη βελτίωση των διατροφικών συνθηκών εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον κόσμο, περιλαμβάνει την πρωτοβουλία “Πλούσια γεύση για όλους” στο Παγκόσμιο Σχέδιο Δράσης Αειφορία και δεσμεύεται πως η Knorr θα αποτελέσει βασικό παράγοντα για την επίτευξη αυτού του μεγαλόπνοου στόχου!

Και πιο συγκεκριμένα στην Ελλάδα, η Knorr “αγκαλιάζει” τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση “Μπορούμε”, που εργάζεται για τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων και την καταπολέμηση του υποσιτισμού. Μαζί και μέσω αυτής της σημαντικής σύζευξης, η Knorr παρέχει τα προϊόντα της (όπως οι κύβοι κ.α.) μετρώντας μέχρι σήμερα 7000 υλικά που δόθηκαν σε τέσσερις κοινωνικές κουζίνες, ενώ την ίδια στιγμή για τη φετινή χρονιά σχεδιάζει να προσφέρει περισσότερα από 50000 προϊόντα της. Επιπλέον, η Knorr υπόσχεται να προσφέρει περισσότερες από 350000 μερίδες φαγητού για την οικονομική ενίσχυση της ΜΚΟ “Μπορούμε” και των εθελοντών της.

Παράλληλα, η δράση “Πλούσια γεύση για όλους” θα υποστηρίξει κοινωνικές κουζίνες σε διάφορα σημεία της χώρας και θα φροντίσει να εξελίξει τις ικανότητες των μαγείρων που απασχολούνται στο δίκτυο των εθελοντών τους. Μέσα στο 2017 θα λάβουν χώρα σεμινάρια μαγειρικής από chef της Knorr προς τους εθελοντές μάγειρες των κοινωνικών κουζινών, ώστε να ενισχυθούν οι γνώσεις τους και να αναβαθμιστεί η γεύση των φαγητών που ετοιμάζουν καθημερινα, χαρίζοντας πλούσιες και χαρούμενες στιγμές σε όποιον το έχει ανάγκη!


Read More

And More