Ποικιλία μανιταριών σοτέ

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Λαχταριστά μανιτάρια με σκόρδο και θυμάρι στο τηγάνι

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 400 gr ποικιλία μανιταριών
  • 4 κ. σούπας βούτυρο
  • 2 κλωνάρια θυμάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μεσαία φωτιά το λάδι.
  • Τακτοποίησε τα μανιτάρια κομμένα στο τηγάνι και άφησέ τα να σοταριστούν χωρίς να τα ανακατέψεις καθόλου για τουλάχιστον τρία λεπτά.
  • Ρίξε στα μανιτάρια μπόλικο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακάτεψέ τα σε μεσαία φωτιά μέχρι να ροδίσουν.
  • Χαμήλωσε τη θερμοκρασία και πρόσθεσε το βούτυρο, το σκόρδο λιωμένο και το θυμάρι.
  • Ρίχνε το λιωμένο βούτυρο πάνω στα μανιτάρια όση ώρα μαγειρεύονται, για περίπου τέσσερα λεπτά ακόμη.
  • Σέρβιρε με φλοίδες παρμεζάνας και φρυγανισμένο ψωμί.

Tip


Read More

And More