Πολέντα

40' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Είναι ωραίο να έχεις πολλές επιλογές για συνοδευτικό σε ό, τι και αν μαγειρεύεις. Η πολέντα (κάτι σαν πουρές καλαμποκιού) είναι μία από αυτές. Δοκίμασέ τη…

Συστατικά

  • 6 φλιτζάνια νερό
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 1 3/4 φλιτζάνια καλαμποκάλευρο
  • 3 κ.σ. ανάλατο βούτυρο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε το νερό να βράσει σε μεγάλη κατσαρόλα με χονδρό πάτο.
  • Πρόσθεσε το αλάτι.
  • Ρίξε λίγο, λίγο το αλεύρι.
  • Χαμήλωσε τη φωτιά και μαγείρεψε μέχρι να πήξει το μίγμα, περίπου 15 λεπτά.
  • Σβήσε τη φωτιά και πρόσθεσε το βούτυρο. Ανακάτεψε μέχρι να λιώσει.

Tip

Δοκίμασε να στεγνώσεις λίγο ακόμη την πολέντα, και να την πλάσεις σε στικς. Ψήσε για λίγο στο γκρίλ και σέρβιρε ως μπάρες!!! 

Read More

And More