Πολύχρωμη σαλάτα με ξερά σύκα και ρόδι

10 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Τραγανή, δροσερή και πολύχρωμη. Ό, τι πρέπει για μια μέρα αποχής από το φαγητό των γιορτών! Γευστική και χορταστική για να μην λιμοκτονήσεις από τύψεις και ενοχές για το απολαυστικό μενού των προηγούμενων ημερών. Μια σαλάτα που ουσιαστικά χρειάζεται φαντασία, φρέσκα υλικά και μεγάλη ποικιλία.

Συστατικά

  • 2 μεγάλα καρότα τριμμένα
  • 1/2 μέτριο λάχανο τριμμένο
  • 1 φρέσκο κολοκυθάκι κομμένο σε σπιρτόξυλα
  • 2-3 αποξηραμένα σύκα κομμένα σε μικρά κομματάκια
  • 1/2 ρόδι, τα σποράκια του
  • 2 κ.γ. σουσάμι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. βαλσάμικο ξίδι
  • 2-3 φυλλαράκια δυόσμο (κράτησε επίσης 4-5 φυλλαράκια για το σερβίρισμα)
  • Μια πρέζα ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι του καφές τοματάκια cherry κομμένα στη μέση (κράτησε μερικά για το σερβίρισμα)
  • 4 κράκερ σικάλεως

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε όλα σου τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ, μαζί με τα αποξηραμένα σύκα, το ρόδι και τα τοματάκια τσέρι
  • Βάλε το λάδι, το δυόσμο και τη ρίγανη με το βαλσάμικο σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτύπησε να γίνουν ένα σώμα. Αλατοπιπέρωσε. Ράντισε με το μείγμα αυτό τη σαλάτα σου και ανακάτεψε καλά
  • Σέρβιρε σε “πυργάκια” πασπαλίζοντας με λίγο σουσάμι και στερεώνοντας ένα κρακεράκι, ένα τοματάκι κι ένα φύλλο δυόσμου

Tip


Read More

And More