Πώς να διαλέγεις τις μελιτζάνες σου!

Το καλό φαγητό θέλει φρέσκα υλικά! Αυτό είναι κανόνας! Και όταν πρόκειται για μελιτζάνες θα πρέπει να προσέξεις τα εξής:
1. Το κοτσάνι τους να είναι πράσινο και όχι μαυρισμένο
2. Η μελιτζάνα πρέπει να είναι βαριά στο χέρι (ειδικά οι σκούρες)
3. Η εξωτερική της επιφάνεια πρέπει να γυαλίζει, να είναι λεία και το χρώμα έντονο
4. Πρέπει να είναι σφιχτή όταν την σφίγγεις και όχι μαλακιά.
5. Προτίμησε τις μικρές ή μέτριες μελιτζάνες αντί για τις μεγάλες για να μην πικρίζουν πολύ. Οι τσακώνικες (αυτές δηλαδή με τις άσπρες ρίγες) είναι ούτως ή άλλως πιο γλυκιές.

Read More

And More