Πώς θα αποστειρώσεις τα βαζάκια της μαρμελάδας και του γλυκού κουταλιού;

Φρουτένια μαρμελάδα από τα χεράκια σου; Γλυκό κουταλιού με τη δική σου μαεστία;
Διάλεξες τα όμορφα βαζάκια για να την βάλεις μέσα. Ξέρεις όμως πως να τα αποστειρώσεις όπως πρέπει; Για να είσαι σίγουρη πως το γλυκό θα αντέξει περισσότερο στο χρόνο και δεν θα χαλάσει ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές.

– Βάλε τα βαζάκια ανοικτά χωρίς το καπάκι, με το στόμιο κάτω, σε βαμακερή πετσέτα επάνω στη σχάρα του φούρνου. Άνοιξε το φούρνο σου στους 150oC και άφησε για 15′ λεπτά! Προσοχή, αυτό πρέπει να γίνει ταυτόχρονα με την μαρμελάδα, μιας και τα βαζάκια πρέπει να γεμίσουν με καυτή μαρμελάδα ή το γλυκό κουταλιού.

– Βγάλε αμέσως τα βαζάκια από το φούρνο με πετσέτα, γέμισε με μαρμελάδα μέχρι το χείλος και κλείσε το καπάκι. Αναποδογύρισε αμέσως το βαζάκι επάνω σε πετσέτα και άφησε έτσι μέχρι να κρυώσει καλά.

– Αφού κρυώσει, μπορείς να την αποθηκεύσεις στο ντουλάπι σου για αρκετό καιρό, ήσυχη πως δεν πρόκειται να πάθει τίποτα μέχρι να την χρειαστείς. Κάθε βαζάκι που ανοίγεις, καλό είναι να το φυλάς στη συνέχεια στο ψυγείο μέχρι να το καταναλώσεις!

ΠΑΡΕ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ ΕΔΩ

Read More

And More