Πώς θα φτιάξεις τις πιο τραγανές τηγανητές πατάτες από… αβοκάντο;

Το αβοκάντο σε κάθε του μορφή είναι η νέα μας εμμονή και το νέο trend στη υγιεινή διατροφή. Αν και εκεί πέρα μακριά στις πιο ζεστές χώρες το αβοκάντο είναι αιώνες γνωστό για τα καλά λιπαρά του και τις ευεργετικές του ιδιότητες, τα τελευταία χρόνια γνωρίζει μια “τρελή” πορεία λατρείας από τους οπαδούς της υγιεινής διατροφής. Είναι πολύ πλούσιο σε ωμέγα λιπαρα και αντιοξειδωτικά, μειώνει τη χοληστερίνη και το αίσθημα της πείνας. Τα 30 γραμμάρια αβοκάντο έχουν 50 θερμίδες που όμως δεν γίνονται λίπος ενώ παρέχουν στον οργανισμό 20 βιταμίνες, μέταλλα και αμινοξέα. Άρα μπορείς να πεις ότι το αβοκάντο σε αδυνατίζει κιόλας!
Το θέμα είναι ότι δεν αρέσει σε όλους η γεύση του ή γενικά αναζητάς διαφορετικούς τρόπους να το απολαύσεις εκτός από το να το ψιλοκόψεις σε σαλάτα! Και ναι, σου έχουμε την τέλεια πρόταση! Αντικατέστησε τις τηγανιτές σου πατάτες (που έχουν τεράστιο φορτίο κακών λιπαρών) με τραγανό αβοκάντο που γίνεται στο φούρνο και μπορείς να το απολαύσεις με πολλά διαφορετικά dip, καυτερά ή όχι! Το βίντεο που θα δεις παρακάτω σου δείχνει βήμα-βήμα πώς να φτιάξεις τα avocado fries.

ΤΑ ΥΛΙΚΑ
2 ώριμα αβοκάντο σε μικρά μισοφέγγαρα
μισό φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μισό κουταλάκι αλάτι (θα το βάλεις στο αλεύρι)
μια πρέζα πιπέρι (θα το βάλεις στο αλεύρι)
2 μεγάλα αυγά χτυπημένα
1,5 φλιτζάνι panko ή απλή φρυγανιά τριμμένη
Μαγειρικό σπρέι

Δες εδώ την εκτέλεση της συνταγής:

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Read More

And More