Πώς θα γίνει το τηγανιτό καλαμαράκι τραγανό εξωτερικά και μαλακό εσωτερικά;

To καλαμαράκι το τηγανητό θυμίζει θάλασσα, θυμίζει καλοκαίρι. Καλή παρέα ή γέλια με τους φίλους στην ταβέρνα εκεί που σκάει το κύμα. Επειδή όμως τώρα είναι Σαρακοστή, ακόμη χειμωνάνοιξη (κάπου στη μετάβαση είμαστε) και εσύ θες να το φτιάξεις και όχι να το παραγγείλεις, ιδού τι μπορείς να κάνεις.

Διάβασα, έψαξα, ρώτησα και η απάντηση συγκεκριμένη δεν είναι. Κάθε νοικοκυρά έχει τη δική της τεχνική, ενώ οι μαστόρισες στην ταβέρνα δεν μοιράζονται εύκολα τα μυστικά της κουζίνας. Σε εκείνο που κατέληξα είναι πως πρέπει να τα μαρινάρεις για ώρα (ακόμη και από βραδύς), να τα ψήσεις για πολύ λίγο σε πολύ καυτό λάδι και να τα καταναλώσεις αμέσως.

Μαρινάρισμα: Μια καλή λύση είναι και το γάλα και για την ακρίβεια το ξινόγαλα, αλλά επειδή θέλουμε να μείνουμε πιστοί στη νηστεία βάλε σόδα (μαγειρική σε σκόνη ή αναψυκτικό) και ένα σφηνάκι ούζο για άρωμα. Άφησε τα καλαμάρια για ώρες να μαριναριστούν.

Ψήσιμο: Μπορείς να τα πανάρεις απλά σε αλεύρι ή να φτιάξεις ένα κουρκούτι από μπύρα ή ανθρακούχο νερό και αλεύρι (κατά προτίμηση νισεστέ ή κορν φλάουρ για να είναι πιο απαλό). Αλλιώς αλευρώνεις και ψήνεις σε πολύ καυτό λάδι για λίγα λεπτά.

Read More

And More