Πώς το κέικ σου θα είναι αφράτο; Όλα τα μυστικά!

Το κέικ σου είναι πάντα πολύ σφιχτό, ή λασπωμένο και ποτέ αφράτο και καλοφουσκωμένο; Υπάρχουν μυστικά για να το τελειοποιήσεις και θα σου τα αποκαλύψουμε εκ πείρας!

via GIPHY

Μυστικό πρώτο
Φτιάξε το κέικ σου στο χέρι και όχι με το μίξερ! Αποδεδειγμένα, πολλές φορές όταν φτιάχνουμε κέικ στο μίξερ τείνουμε να ανακατεύουμε τα υλικά πολύ περισσότερο από όσο χρειάζεται με αποτέλεσμα το κέικ να “κάθεται”. Προτίμησε να το κάνεις στο χέρι, όπως τον παλιό καλό καιρό θα δεις διαφορά!

Μυστικό δεύτερο
Βάλε ξινόγαλα ή γάλα αναμεμειγμένο με πορτοκάλι στο κέικ σου. Μην ανησυχήσεις αν κόψει το γάλα. Αυτό θέλουμε! Τόσο το ξινόγαλα όσο και το γάλα με χυμό πορτοκάλι (φρέσκο όμως όχι του εμπορίου) δημιουργούν χημικές αντιδράσεις στο μίγμα του κέικ και το κάνουν να φουσκώνει και να γίνεται πολύ αφράτο!

Μυστικό τρίτο
Ο χυλός του κέικ δεν πρέπει να είναι πολύ αραιός. Για να το καταλάβεις, πάρε μια κουταλιά από το μίγμα με ένα κουτάλι και πρέπει να πέφτει με δυσκολία. Αν είναι πολύ αραιός τότε μάλλον του λείπει αλεύρι και δεν θα φουσκώσει για να γίνει αφράτο!

Μυστικό τέταρτο
Γέμισε τη φόρμα του κέικ περίπου μέχρι τη μέση και όχι περισσότερο. Έτσι θα του δώσεις χώρο να απλωθεί και να φουσκώσει.

Μυστικό πέμπτο
Προθέρμανε το φούρνο σου μέχρι τους 180 και όχι περισσότερο. Αν βάλεις το κέικ σου απότομα σε πολύ δυνατό φούρνο θα φουσκώσει γρήγορα, θα καεί από πάνω και μέσα θα μείνει άψητο.

Μυστικό έκτο
Μην ανοίξεις για κανένα λόγο το φούρνο την ώρα που ψήνεται το κέικ εάν δεν φουσκώσει και δεν ροδίσει από πάνω. Διαφορετικά το κέικ θα “πέσει” και φυσικά θα μείνει άψητο ό,τι και να κάνεις!

Μυστικό έβδομο
Βάλε το κέικ σου στη μέση του φούρνου, όχι ψηλότερα, για να ψηθεί ομοιόμορφα και να φουσκώσει καλά. Το φούσκωμα είναι το μυστικό για αφράτο κέικ.

Μυστικό όγδοο
Χρησιμοποίησε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του γιατί έχει μέσα την αναλογία σε υλικά που θα κάνουν το κέικ σου να φουσκώσει ώστε να γίνει αφράτο.

Εφάρμοσε αυτά τα μυστικά μαζί και η επιτυχία είναι σίγουρη!

Read More

And More