Πουγγάκια με μπρι μέλι και αποξηραμένα φρούτα

1,5 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Γλυκό, ορεκτικό ή απλά απολαυστικό χριστουγεννιάτικο έδεσμα; Όπως και να το ονομάσεις ένα είναι σίγουρο… είναι ακαταμάχητο! Γαλλικό κατσικίσιο τυρί, αποξηραμένα φρούτα και μέλι τα βασικά συστατικό σε μια χριστουγεννιάτικη παρασκευή που δεν περιέχει βούτυρο, ζάχαρη, ούτε καν κρόκο αυγού. Για να το απολαύσεις χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Θερμίδες 80

Συστατικά

  • 1/3 του φλιτζανιού ψιλοκομμένα αποξηραμένα cranberries
  • 1/3 του φλιτζανιού αποξηραμένα βερίκοκα
  • ¼ του φλιτζανιού φιλέ αμύγδαλου
  • ¼ του φλιτζανιού μέλι
  • 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 φύλλο κρούστας
  • 10-15 ατομικά/μικρά τυράκια μπρι
  • Το ασπράδι από δύο αυγά

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο σου στους 200oC
  • Ανάμειξε τα αποξηραμένα φρούτα, το φιλέ αμυγδάλου, το μέλι και το θυμάρι, μια πρέζα αλάτι και λίγο πιπέρι και άφησε στην άκρη
  • Άπλωσε το φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια και κόψε με με κουπάτ σε τετράγωνα κομμάτια (πείπου 10-15)
  • Βάλε στο κέντρο από κάθε φύλλο ένα κομμάτι μπρι και από πάνω περίπου 2 κ.σ. από τα φρούτα με το μέλι.
  • Χτύπησε το ασπράδι και άλειψε ελαφρά τις άκρες κάθε φύλλου. Πίεσε πάνω από τη γέμιση τις άκρες με τα δάχτυλά σου να κολλήσουν και άφησε τα πουγγάκια στο ψυγείο για 15 λεπτά
  • Άλειψε την επιφάνειά τους με το υπόλοιπο ασπράδι ελαφρώς χτυπημένο, στρώσε σε ταψί με λαδόκολλα και βάλε στο φούρνο
  • Ψήσε για 20 λεπτά περίπου να λιώσει το τυρί και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα η ζύμη σου

Tip


Read More

And More