Αβοκάντο γεμιστό με κοτόπουλο

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ελαφρύ γεύμα με έντονη γεύση από λεμόνι και αρωματικό αβοκάντο. Αν σου έμεινε στήθος κοτόπουλο από την περασμένη ημέρα, αυτή είναι ιδανική συνταγή για να “ανακυκλώσεις” το κοτόπουλο εύκολα και έξυπνα!

Συστατικά

  • 1 φλυτζάνι στήθος ψητό ή βραστό κοτόπουλο κομμένο σε κυβάκια
  • ½ κ.γ. κύμινο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. χυμό λεμόνι
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα 
  • 2 μικρές ώριμες ντομάτες
  • Αλάτι & Πιπέρι
  • 2 μεγάλα ώριμα αβοκάντο
  • Ψιλοκομμένος μαϊντανό για γαρνίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπωλ ανάμειξε πολύ καλά το κοτόπουλο με το κύμινο
  • Πρόσθεσε το μισό χυμό λεμόνι και τη μαγιονέζα και ανακατέψτε να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά
  • Κόψε τις ντομάτες στα δύο, αφαίρεσε τους σπόρους και κόψε σε μικρούς κύβους. Αλατοπιπέρωσε τες και βάλε τις σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν από τους χυμούς τους
  • Κόψε τα αβοκάντο στη μέση και αφαίρεσε τα κουκούτσια. Αφαίρεσε την περισσότερη ψύχα από το κέντρο με ένα κουτάκι ώστε να μπορείς να τα γεμίσεις
  • Κράτα την ψύχα αβοκάντο και ανακάτεψέ την με το μείγμα του κοτόπουλου
  • Ξεφλούδισε τα αβοκάντο και τοποθετήστε κάθε μισό σε ένα πιάτο. Αλάτισε ελαφρά και ράντισε τα με τον υπόλοιπο χυμό λεμόνι
  • Γέμισε την κοιλότητα με το μείγμα του κοτόπουλου. Από πάνω ρίξε λίγους κύβους ντομάτας και με τους υπόλοιπους διακόσμησε γύρω- γύρω κάθε πιάτο
  • Πασπάλισε με τον μαϊντανό

Tip

Ράντισε τα αβοκάντο με λίγο λεμόνι για να μην μαυρίσουν μέχρι να τα σερβίρεις

Read More

And More