Φιλέτο κοτόπουλο με λεμονάτη σάλτσα

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Είναι εύκολο, ελαφρύ και νόστιμο. Ετοίμασέ το σε μόλις 20 λεπτά και σέρβιρέ το με ρύζι ή πατατούλες

Συστατικά

  • 4 φιλέτα κοτόπουλου
  • 2 ασπράδια αυγού
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Για τη σάλτσα: 2 κ.σ. κορν φλάουερ
  • 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • ¼ φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο χυμό λεμόνι
  • ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο ginger
  • 1 κ.γ. σάλτσα σόγιας
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ανακάτεψε το κορν φλάουερ, τη ζάχαρη και το χυμό λεμόνι.
  • Συμπλήρωσε στη συνέχεια το ginger, τη σόγια και το ζωμό και άφησε τη σάλτσα να πάρει μια βράση
  • Στη συνέχεια χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε τη σάλτσα να δέσει, ανακατεύοντας καλά να μην κολλήσει
  • Άνοιξε το φιλέτο καλά να γίνει όσο πιο λεπτό γίνεται και αλατοπιπέρωσε
  • Βούτηξε τα φιλέτα στο ασπράδι, αφού το χτυπήσεις ελαφρά και στη συνέχεια στο αλεύρι
  • Βάλε το ελαιόλαδο σε τηγάνι να κάψει καλά και πρόσθεσε τα φιλέτα σου ψήνοντας και από τις δύο πλευρές να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα
  • Άφησε σε απορροφητικό χαρτί να φύγουν τα λάδια και σέρβιρε με τη σάλτσα και τον φρεσκοτριμμένο μαϊντανό

Tip

Δες εδώ πως θα ετοιμάσεις τις πιο νόστιμες και τραγανές πατάτες για να συνοδεύσεις το κοτόπουλο. Α... και να αποφύγεις το τηγάνι!

Read More

And More