Καλοκαιρινή μινεστρόνε με κεφτεδάκια γαλοπούλας

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστή σούπα με αρωματικά λαχανικά, μακαρονάκι και κεφτεδάκια γαλοπούλας

Συστατικά

Για τη σούπα:

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα σε κυβάκια
  • 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ. γλυκού ξερό θυμάρι
  • 8 φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3/4 φλ. κοφτό μακαρονάκι
  • 2 κολοκυθάκια σε κυβάκια
  • 3 φλ. baby σπανάκι
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 κ. σούπας μαϊντανός

Για τα κεφτεδάκια:

  • 500 gr κιμάς γαλοπούλας
  • 1/3 φλ. τρίμμα ψωμιού
  • 1/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κ. γλυκού ξερός βασιλικός
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τον κιμά με το τρίμμα ψωμιού, την παρμεζάνα, το σκόρδο, τον βασιλικό και αλατοπίπερο.
  • Πλάσε περίπου 30 κεφτεδάκια και ζέστανε μια κουταλιά λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Πρόσθεσε τα κεφτεδάκια σε δόσεις, ψήσε για περίπου τρία λεπτά και μετάφερέ τα σε απορροφητικό χαρτί.
  • Όταν τελειώσεις, ρίξε το υπόλοιπο λάδι στην κατσαρόλα, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερο και σοτάρισε για τέσσερα λεπτά.
  • Πρόσθεσε το θυμάρι για ένα λεπτό και έπειτα τον ζωμό με τα φύλλα δάφνης.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, πρόσθεσε το κοφτό μακαρονάκι και τα κεφτεδάκια και βράσε για περίπου 12 λεπτά.
  • Ρίξε και τα κολοκυθάκια με το σπανάκι και συνέχισε να βράζεις για δυο λεπτά.
  • Πρόσθεσε το χυμό λεμονιού, αλατοπίπερο και τον μαϊντανό και σέρβιρε αμέσως.

Read More

And More