Κινέζικο κοτόπουλο stir fry με μπρόκολο και μπαχαρικά

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Τρυφερό stir fry με κινέζικα μπαχαρικά και μπρόκολο σε λαχταριστή σάλτσα

Συστατικά

Για το κοτόπουλο:

  • 2 μεγάλα φιλέτα στήθος κοτόπουλου σε κύβους
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ. γλυκού κινέζικο μείγμα 5 μπαχαρικών
  • 3 φλ. φουντίτδες μπρόκολου
  • 1/3 φλ. ζωμός κοτόπουλου

Για την σάλτσα:

  • 1 κ. σούπας fish sauce
  • 2 κ. σούπας σόγια σος
  • 2 κ. γλυκού σησαμέλαιο
  • 2 κ. γλυκού σκόρδο λιωμένο
  • 1/4 κ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο
  • 1 κ. σούπας μέλι
  • 2 κ. σούπας ξύδι ρυζιού
  • 1/2 φλ. κρύο νερό + 1 κ. σούπας corn flour
  • φρέσκο κρεμμυδάκι και σουσάμι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε όλα τα υλικά της σάλτσας, εκτός από το νερό με το corn flour, και άφησε το μείγμα στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το κοτόπουλο με το μείγμα 5 μπαχαρικών για περίπου οκτώ λεπτά.
  • Αφαίρεσε το κοτόπουλο και άφησέ το στην άκρη.
  • Ρίξε στο τηγάνι το μπρόκολο και σοτάρισε για περίπου τρία λεπτά, μέχρι να τραγανίσουν οι άκρες του.
  • Πρόσθεσε και τον ζωμό κοτόπουλου και βράσε για έξι λεπτά ή παραπάνω, μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο.
  • Ξαναβάλε το κοτόπουλο στο τηγάνι μαζί με το μείγμα της σάλτσας και ανακάτεψέ τα.
  • Σε ένα μπολάκι ανακάτεψε καλά το κρύο νερό με το corn flour μέχρι να διαλυθεί και ρίξε το μείγμα στο τηγάνι.
  • Ανακάτεψε το φαγητό για τρία λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα και σέρβιρε με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και σουσάμι.

Read More

And More