Κοτόπουλο Chimichurri

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Chimicchurri είναι μια πράσινη ωμή σος από μαϊντανό, σκόρδο και πιπεριά! Ετοίμασέ την στο άψε-σβήσε και περίχυσε το φιλέτο κοτόπουλο. Σέρβιρε με τρυφερό φασολάκι και απόλαυσε το πιο καλοκαιρινό γεύμα.

Συστατικά

  • 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκκαλο
  • 3 κ.σ. φυτικό λάδι
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. πιπέρι
  • 350 γρ. πράσινα φασολάκια
  • ¾ φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
  • 1 λεμόνι
  • ¼ κ.γ. λιωμένη κόκκινη καφτερή πιπεριά

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Άλειψε κάθε στήθος και από τις δύο πλευρές με μία κουταλιά λάδι και αλατοπιπέρωσέ τες.
  • Προθέρμανε το γκριλ και ψήσε το κοτόπουλο σε μέτρια ένταση γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές μέχρι να ψηθεί καλά.
  • Βράσε νερό και βάλε τα φασολάκια ίσα να μαλακώσουν και να διατηρήσουν το χρώμα τους.
  • Βάλε στο μίξερ τις δυο κουταλιές λάδι, λίγο αλάτι, το μαϊντανό, το ξύδι, το σκόρδο και την πιπεριά και χτύπα τα μέχρι να γίνουν λεία.
  • Ξύσε το λεμόνι σε φλίδες. Σέρβιρε το κοτόπουλο με τα φασολάκια ρίχνοντας λίγη σως και ξύσμα αλλά και περιχύνοντας με χυμό από το λεμόνι.

Tip


Read More

And More