Κοτόπουλο cordon blue με λευκή σος

50' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

To κλασικό πιάτο με παναρισμένο φιλέτο κοτόπουλου, γεμιστό με ζαμπόν και τυρί! Το μυστικό είναι να ανοίξεις το φιλέτο όσο καλύτερο μπορείς και να προστατεύσεις το τυράκι ώστε λιώνοντας να μην χυθεί έξω από το ρολάκι. Αγόρασε τα υλικά σου εδώ!

Συστατικά

  • 4 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα στη μέση (περίπου 120 γρ. το κάθε κομμάτι)
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 8 φέτες ζαμπόν
  • 8 φέτες έμενταλ
  • Γαλλικό μπρι σε λεπτες φετούλες (8 κομμάτια)
  • 3-4 φέτες ψωμί τριμμένο
  • 1 κ.γ. θυμάρι σε σκόνη
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 φλιτζάνι γάλα 2%
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
  • Για τη σος: 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου με χαμηλά λιπαρά
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 2 κ.γ. άνθος αραβοσίτου
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. μέλι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Άνοιξε κάθε κομμάτι κοτόπουλο να γίνει όσο πιο λεπτό και φαρδύ γίνεται. Αλατοπιπέρωσε
  • Στρώσε πάνω από το κοτόπουλο ένα κομμάτι ζαμπόν και τοποθέτησε στο κέντρο του μια φέτα έμενταλ και ένα κομμάτι μπρι.
  • Τύλιξε το κοτόπουλο και στερέωσε τις άκρες, για να μην ανοίξει, με μια οδοντογλυφίδα
  • Βάλε το γάλα σε ένα ρηχό πιάτο.
  • Σε αντιοκολλητικό σκεύος βάλε το ψωμί, αφού το τρίψει καλά. Πρόσθεσε το θυμάρι, την πάπρικα, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και άφησε να φρυγανιστεί, ανακινώντας τακτικά για 10′ λέπτά. Βάλε σε άλλο ρηχό πιάτο και σε ένα τρίτο βάλε το αλεύρι.
  • Βούτηξε κάθε ρολάκι κοτόπουλο πρώτα στο γάλα, ύστερα στο αλεύρι και στη συνέχεια στο τριμμένο ψωμί.
  • Τοποθέτησε τα cordon blue σε λαδωμένο ταψάκι και ψήσε στους 200oC για 25′ με 30′ λεπτά. Λίγο πριν τα αφαιρέσεις, δοκίμασε να τα γυρίσεις με πολύ προσοχή να πάρουν χρώμα και από την κάτω πλευρά.
  • Για τη σος: Ανάμειξε το ζωμό κοτόπουλο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμόνι, το άνθος αραβοσίτου, τη μουστάρδα και το μέλι σε ένα κατσαρολάκι. Άφησε το μείγμα να πάρει μια βράση, σκέπασε και χαμήλωσε τη φωτιά. Άφησε 5′ λεπτά να δέσει η σος και κατέβασε από τη φωτιά
  • Σέρβιρε το κοτόπουλο ζεστό, περιχύνοντας κάθε κομμάτι με δύο κουταλιές από τη σος

Tip


Read More

And More