Κοτόπουλο γεμιστό με ελιές και μετσοβόνε

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Πικάντικο και με υλικά ελληνικά θα δώσει έντονη γεύση στο τραπέζι σου!

Συστατικά

  • 1/4 φλιτζ. τριμμένο μετσοβόνε
  • 3 κ.σούπας ψιλοκομμένες ελιές καλαμών
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 μέτρια στήθη κοτόπουλου, χωρίς πέτσα και κόκκαλο
  • 1 μεγάλο ασπράδι
  • μισό φλιτζ. ψίχα ξερή ή φρυγανιά
  • μισό κουταλάκι αλάτι
  • 2 κ.γλυκού ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Στρώσε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψί και ψέκασε με μαγειρικό σπρέι.
  • Σε μπολ ανακάτεψε το τυρί, τις ελιές και λίγο πιπέρι.
  • Χτύπα ελαφρά το ασπράδι σε μπολ με ένα πιρούνι.
  • Ανακάτεψε την ψίχα και το αλάτι σε ένα μικρό μπολ.
  • Προσεκτικά άνοιξε από το πλάι κάθε στήθος σχηματίζοντας ένα μικρό φάκελο.
  • Γέμισε κάθε στήθος με το ένα τέταρτο από το μίγμα του τυριού.
  • Κλείσε προσεκτικά κάθε στήθος πιέζοντας ελαφρά.
  • Βούτα κάθε στήθος πρώτα στο ασπράδι και μετά στην ψίχα και τίναξε απαλά για να φύγει ό,τι περισσεύει.
  • Ζέστανε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Βάλε το κοτόπουλο να ροδίσει από τη μία μόνο πλευρά περίπου 2 λεπτά.
  • Βγάλ’ το από το τηγάνι και τοποθέτησέ το στο ταψί με την ψημένη πλευρά προς τα πάνω.
  • Ψήσε μέχρι να μην είναι ροζ εσωτερικά, περίπου για 20 λεπτά.

Tip

Για έξτρα γεύση μπορείς να προσθέσεις στη γέμιση και λίγη λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη

Read More

And More