Κοτόπουλο με κάρυ και πράσινο μήλο

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
1
Mερίδες

Προχώρησε ένα βήμα παραπέρα την κλασική συνταγή κοτόπουλου με κάρυ. Το μήλο είναι αυτή την εποχή στα καλύτερά του και θα σε ανταμείψει και στη μαγειρική!

Συστατικά

  • 1 μεγάλο κοτόπουλο χωρίς πέτσα και κομμένο σε μερίδες
  • 2 μέτρια κρεμμύδια χονδροκομμένα
  • 1-1½ πράσινα μήλα.
  • 1 κουταλιά της σούπας κάρυ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κολίανδρο σε σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 κουταλιές τη σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο.
  • Σε ανοικτή χύτρα ζεστάνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίστε το κοτόπουλο.
  • Βγάλτε το από τη χύτρα και βάλτε το σε μια πιατέλα.
  • Βάλτε και τσιγαρίστε τα κρεμμύδια.
  • Όταν τσιγαριστούν ρίξτε μέσα και το κοτόπουλο.
  • Προσθέστε το μήλο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους, το κάρυ, 1 ½ ποτήρι νερό, το κύμινο, το κολίανδρο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Μαγειρέψτε το φαγητό στη χύτρα για 15- 20 λεπτά.

Tip


Το TLIFE έχει γενέθλια και αυτός ο Μάιος είναι γεμάτος εκπλήξεις! Γίνε μέρος της γιορτής με ένα κλικ εδώ.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164