Κοτόπουλο με κρέμα βαλσαμικού

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Τρυφερό κοτόπουλο με κρεμώδη κρέμα βαλσάμικου και μπέικον

Συστατικά

  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο λεπτοκομμένα
  • 5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • 120 gr μανιτάρια σε φέτες
  • ½ φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 3 κ. σούπας βαλσαμικό ξύδι
  • ½ φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • μαϊντανός
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάλε μια κουταλιά λάδι και ψήσε το κοτόπουλο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου πέντε λεπτά την κάθε πλευρά.
  • Βγάλε το κοτόπουλο και άφησέ το σε μια πιατέλα.
  • Ρίξε το μπέικον στο τηγάνι και ψήσε μέχρι να γίνει τραγανό.
  • Βγάλε το μπέικον και άφησέ το σε ένα πιάτο.
  • Βάλε το ζωμό κοτόπουλου στο τηγάνι με την κρέμα γάλακτος, το βαλσαμικό, την παρμεζάνα και αλατοπίπερο και βράσε για τρία λεπτά.
  • Πρόσθεσε τα μανιτάρια και συνέχισε να βράζεις για άλλα περίπου τρία λεπτά, μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  • Ξαναβάλε το κοτόπουλο στο τηγάνι και σιγόβρασε για άλλα δύο λεπτά.
  • Τέλος, πρόσθεσε και το μπέικον και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Read More

And More