Κοτόπουλο με λεμόνι, δεντρολίβανο και χόρτα στο φούρνο

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Λίγα υλικά και πολλή γεύση και ίσως το μοναδικό είναι ότι ψήνεις τα χόρτα στο φούρνο που απορροφούν όλη τη γεύση από το κοτόπουλο!

Συστατικά

  • Το πάνω μέρος από 2-3 χούφτες κάλε ή αντίδια ή σέσκουλα
  • 1+1 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο λεμόνι
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 3 κλωνάρια + 1 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
  • 1,5 κιλό κοτόπουλο σε κομμάτια (με τα κόκκαλα)
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βάλε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
  • Πλύνε και στέγνωσε καλά τα χόρτα. Βάλτα στο ταψί, περίχυσέ με τη μία κουταλιά λάδι, αλάτι, πιπέρι και ανακάτεψέ τα. Άπλωσέ τα σε μία στρώση.
  • Πάρε το ξύσμα του λεμονιού και βάλ’το σε μπολ.
  • Κόψε το λεμόνι σε 8 κομμάτια και άφησέ το στην άκρη.
  • Βάλε στο μπολ το υπόλοιπο λάδι, το σκόρδο, το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο και ανακάτεψε.
  • Ρίξε μέσα το κοτόπουλο και ανακάτεψε με τα χέρια σου να απλωθεί καλά το μίγμα πάνω στο κοτόπουλο.
  • Πασπάλισε με μία κουταλιά του γλυκού αλάτι και λίγο πιπέρι και ξανανακάτεψε.
  • Στρώσε το κοτόπουλο πάνω στα χόρτα και βάλε ανάμεσα τα κομμάτια του λεμονιού.
  • Βάλε τα κλωνάρια του δεντρολίβανου πάνω στο κοτόπουλο σε διάφορα σημεία.
  • Ψήσε μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί το κοτόπουλο περίπου 30 με 45 λεπτά. Άφησέ το να σταθεί 5 λεπτά.
  • Σέρβιρε με έξτρα φέτες λεμονιού.

Tip


Read More

And More