Κοτόπουλο με πλιγούρι

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Χωριάτικο κοτόπουλο με πλιγούρι στην κατσαρόλα… μια συνταγή που θα συναντήσεις στα Τρίκαλα και τα γύρω χωριά. Είναι πιθανό να στο σερβίρουν σε μορφή σούπας, εμείς όμως σου προτείνουμε μια πιο… στέρεη μορφή! Η επιλογή είναι δική σου

Συστατικά

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες (περίπου 2 κιλά)
  • 2 φλτιζάνια πλιγούρι
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 ώριμες ντομάτες
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 1 πιπεριά
  • Ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι
  • ½ ποτήρι Ελαιόλαδο
  • Αλάτι & Πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα να κάψει και βάλε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα να γυαλίσουν
  • Πρόσθεσε και το κοτόπουλο τσιγαρίζοντας ώστε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Αλατοπιπέρωσε και άφησε το κοτόπουλο να ψηθεί μερικά λεπτά ακόμη
  • Πρόσθεσε τώρα την ντομάτα τριμμένη με τον ντοματοπελτέ και άφησε το χυμό να βράσει για μερικά λεπτά
  • Στη συνέχεια σκέπασε το κοτόπουλο με νερό, χαμήλωσε τη φωτιά, σκέπασε και άφησε το φαγητό να βράσει για μισή ώρα περίπου
  • Άνοιξε την κατσαρόλα, πρόσθεσε το πλιγούρι, τις ελιές και αλατοπίπερο. Αν θέλεις να έχει πιο χυλωμένη υφή σούπας, πρόσθεσε λίγο ακόμη χλιαρό νερό
  • Όταν μαλακώσει το πλιγούρι, κατέβασε από τη φωτιά και άφησε σκεπασμένο 5-10 λεπτά να φουσκώσει

Tip


Read More

And More