Κοτόπουλο με πολέντα και σος προσούτο

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Ξέρεις τι είναι η πολέντα; Ετοίμασέ την σε μια εναλλακτική συνταγή με τρυφερό μπούτι κοτόπουλο. Ένα είδος πουρέ από καλαμποκάλευρο και σάλτσα ντομάτας με προσούτο σε τρυφερό μπούτι κοτόπουλου!

Συστατικά

  • 4 μπουτάκια στήθος (το επάνω μέρος) χωρίς την πέτσα
  • 1 κ.σ ψιλοκομμένο φρέσκο φασκόμηλο (αν δεν έχεις μπορείς να βάλεις τριμμένο ξηρό)
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • Για την Πολέντα: 2/3 του φλιτζανιού καλαμποκάλευρο
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • Για την σος: 1 φλιτζάνι καθαρισμένη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
  • 1 κ.γ χυμό λεμονιού
  • 2 φίνες/λεπτές φέτες προσιούτο (ή ακόμη και μπέικον)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αλατοπιπέρωσε το κοτόπουλο και πασπάλισε με το φασκόμηλο
  • Βάλε το αλεύρι σε ένα ρηχό πιάτο και πανάρισε τα κομμάτια κοτόπουλου
  • Σε αντικολλητικό σκεύος με καπάκι ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια(προς δυνατή) φωτιά
  • Πρόσθεσε το κοτόπουλο και άσε να ψηθεί περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά
  • Στη συνέχεια σβήσε με το κρασί σου, άφησε μερικά δευτερόλεπτα το αλκόολ να εξατμιστεί και σκέπασε το σκεύος
  • Άφησε το κρέας να τραβήξει τα υγρά για 20 περίπου λεπτά σε μέτρια φωτιά
  • Βάλε το καλαμποκάλευρο μαζί με λίγο αλάτι (στη μύτη του κουταλιού) σε μια κατσαρόλα
  • Πρόσθεσε σιγά το νερό και ανακάτευε διαρκώς μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Βάλε το μείγμα στον φούρνο μικροκυμάτων και και ψήσε στο δυνατό για 12 λεπτά. Ανακάτεψε ανά τρία λεπτά.
  • Αφαίρεσε το κοτόπουλο από το τηγάνι και βάλε την ψιλοκομμένη ντομάτα να σοταριστεί για 1 λεπτό. Πρόσθεσε το χυμό λεμονιού και το προσιούτο.
  • Σέρβιρε με την πολέντα καλαμποκιού με το κοτόπουλο και ρίξε την σάλτσα ντομάτας με το προσούτο
 

Tip

Αν δεν έχεις φούρνο μικροκυμάτων, η πολέντα σου θα χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο στην κατσαρόλα!

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164