Κοτόπουλο με πορτοκάλι και κουσκούς με αγγούρι

25 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Απλή συνταγή με αγνά υλικά και πολλή, πολλή γεύση! Φτιάξε το κοτοπουλάκι σου με μια σος από πορτοκάλι και σέρβιρε με ελαφρύ κουσκούς με αγγουράκι.

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι κουσκούς
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 μέτρια φιλέτα κοτόπουλου
  • 1/2 αγγούρι ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζανιού αποξηραμένα κεράσια
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαιντανό
  • 1 κ.σ κόκκινο ξύδι
  • 1/4 φλιτζανιού μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 2 κ.σ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 1/4 κ.γ. μπούκοβο
  • Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Μούλιασε το κουσκούς σε κρύο νερό περίπου 10 λεπτά να μαλακώσει. Στράγγισέ το καλά και άπλωσέ το σε απορροφητικό χαρτί.
  • Βάλε 1 κουταλιά από τις 4 λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί. Αλατοπιπέρωσε το κοτόπουλο και βάλτο στο λάδι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές και να ψηθεί.
  • Βάλε το κουσκους σε μπολ και ανακάτεψέ το με το αγγούρι, τα κεράσια, το μαιντανό, το ξύδι, 2 κουταλιές λάδι, αλάτι και πιπέρι.
  • Σε ένα μικρότερο μπολ ανακάτεψε τη μαρμελάδα, το χυμό, το μπούκοβο, λίγο αλάτι και την τελευταία κουταλιά λάδι ώστε να σχηματιστεί μια σως.
  • Περίχυσε το κοτόπουλο με τη σως κόψε σε κομματάκια και ανάμειξε με το κουσκούς. Σέρβιρε

Tip


Read More

And More