Κοτόπουλο με σάλσα αβοκάντο-μανταρίνι

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Το κοτόπουλο στα κάρβουνα είναι το αγαπημένο σου; Δοκίμασε να το συνοδεύσεις με μια σάλσα από αβοκάντο και μανταρίνι και θα δεις πως η γεύση θα απογειωθεί στο πιάτο…

Συστατικά

  • 1/2 φλιτάνι μακρύκοκο ρύζι ή καστανό
  • 1 φλιτζάνι κόκκινα φασόλια κονσέρβας, στραγγισμένα
  • 1/2 φλιτζάνι κομμένο φρέσκο κόλιανδρο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 4 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 κ.γ. γαλλικό καφέ
  • 1,5 κ.γ. σκόρδο σκόνη
  • 1,5 κ.γ. θυμάρι ξερό
  • 1,5 κ.γ. πάπρικα
  • 1,5 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • μισή κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 8 μπούτια κοτόπουλου ξεκοκκαλισμένα
  • 1 αβοκάντο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι μανταρίνια καθαρισμένα
  • 1/4 φλιτανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 3 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Μαγείρεψε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Μόλις είναι έτοιμο αφράτεψέ το με ένα πιρούνι και ρίξε τα φασόλια και τον κόλιανδρο. Αλατοπιπέρωσε και κράτα το ζεστό.
  • Σε μικρό μπολ βάλε τη ζάχαρη, τον καφέ, τη σκόνη σκόρδου, το θυμάρι, το μείγμα μπαχαρικών, την πάπρικα και το καγιέν.
  • Στέγνωσε καλά το κοτόπουλο με χαρτί κουζίνας και πάτησέ το να απλωθεί. Τρίψε κάθε κομμάτι με το μείγμα που έφτιαξες και πασπάλισε με λίγο ακόμη αλάτι.
  • Ψήσε στη σχάρα που θα βάλεις απευθείας στα κάρβουνα για 10 με 12 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο, γυρνώντας το και από τις δύο πλευρές.
  • Για να κάνεις τη σάλσα βάλε σε μπολ το αβοκάντο, το μανταρίνι, το κρεμμύδι, το χυμό λεμόνι και το λάδι. Αλατοπιπέρωσε.
  • Σέρβιρε βάζοντας το κοτόπουλο πάνω στο ρύζι και στο τέλος λίγη από τη σάλσα.

Tip


Read More

And More