Κοτόπουλο ποσέ με κάρυ

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ποσαρισμένο φιλέτο κοτόπουλου σε σάλτσα από κάρυ με άρωμα εσπεριδοειδών

Συστατικά

  • 8 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 τζίντζερ
  • 2 κ. σούπας σκόνη κάρυ
  • χυμός από ένα πορτοκάλι
  • χυμός από ένα lime
  • αλάτι, πιπέρι
  • βρασμένο ρύζι Jasmine

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ψιλόκοψε τέσσερα κρεμμυδάκια και ριξ’ τα σε μια μεσαία κατσαρόλα.
  • Πρόσθεσε το κοτόπουλου, το σκόρδο και το τζίντζερ λιωμένα, το κάρυ, αλατοπίπερο και τέσσερα φλιτζάνια νερό.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε τη φωτιά τελείως και σιγόβρασε για περίπου 10 με 12 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και το πιο χοντρό κομμάτι του φιλέτου να τσιμπιέται.
  • Στο μεταξύ ψιλόκοψε τα υπόλοιπα κρεμμυδάκια και σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε τους χυμούς πορτοκαλιού και λεμονιού με αλατοπίπερο.
  • Μετάφερε το κοτόπουλο σε μια επιφάνεια κοπής και άφησέ το να κρυώσει ελαφρώς.
  • Σούρωσε τα υγρά που έχουν μείνει στην κατσαρόλα, περνώντας τα από ψιλό σουρωτήρι και διατήρησέ τα.
  • Κόψε το κοτόπουλο σε φέτες, μοίρασε το ρύζι σε πιάτα και από πάνω το κοτόπουλο και πασπάλισέ τα με το φρέσκο κρεμμυδάκι.
  • Ράντισε κάθε πιάτο με μερικές κουταλιές από τα υγρά του κοτόπουλου και το μείγμα των χυμών.

Read More

And More