Κοτόπουλο στο τηγάνι με σάλτσα γλυκού κρασιού

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Τραγανό κοτόπουλο με μανιτάρια και προσούτο σε σάλτσα κόκκινου κρασιού

Συστατικά

  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 120 gr προσούτο
  • 230 gr μανιτάρια σε φέτες
  • 1/2 φλ. γλυκό κόκκινο κρασί
  • 1/2 φλ. ζωμός κοτόπουλο
  • 2 κ. σούπας βούτυρο
  • 1/4 φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Άπλωσε το κοτόπουλο στον πάγκο, κάλυψέ το με πλαστική μεμβράνη και χτύπησέ το με ένα βαρύ αντικείμενο προσεκτικά για να λεπτύνει.
  • Ρίξε αλεύρι σε ένα πιάτο, ανακάτεψέ το με αλατοπίπερο και πέρασε κάθε “σνίτσελ” κοτόπουλου για να καλυφθεί ελαφρώς με το μείγμα.
  • Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίξε το κοτόπουλο να ψηθεί για πέντε λεπτά την κάθε πλευρά.
  • Αφαίρεσε το κοτόπουλο από το τηγάνι και άφησέ το σε αντικολλητικό χαρτί για να απορροφηθεί το λάδι.
  • Χαμήλωσε τη φωτιά και πρόσθεσε το προσούτο στο τηγάνι να σοταριστεί για περίπου δύο λεπτά.
  • Πρόσθεσε τα μανιτάρια και σοτάρισε για πέντε λεπτά πριν προσθέσεις αλατοπίπερο.
  • Ρίξε και το κρασί στο τηγάνι και άφησε να βράσει για δύο λεπτά, ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Πρόσθεσε και το ζωμό στο τηγάνι και άφησε να βράσει μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα.
  • Ρίξε και το βούτυρο και το κοτόπουλο στο τηγάνι και σιγόβρασε για ένα λεπτό, ώστε να ξαναζεσταθεί.
  • Σέρβιρε με έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164