Κοτόπουλο της Kαραϊβικής με νεκταρίνι

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Είναι ένα πρωτότυπο πιάτο με πολλά φρούτα και υπέροχη γεύση. Πάναρε το κοτόπουλό σου σε πικάντικες γεύσεις και χυμούς φρούτων και απόλαυσέ το με ψητά νεκταρίνια.

Συστατικά

  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. λιωμένο κρεμμύδι (1/4 του κρεμμυδιού)
  • 1 κ.γ λιωμένο σκόρδο (2 σκελίδες περίπου)
  • 1 κ.γ. ξερό μαϊντανό
  • 1/2 κ.γ. ξερή ρίγανη
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • 4 φιλέτα κοτόπουλου
  • 1/4 του φλιτζανιού μαρινάρα σος
  • 1/4 του φλιτζανιού duck σος
  • 1 κ.γ. ταμπάσκο
  • 3/4 του φλιτζανιού χυμό γκρέιπφρουτ
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη φριγανιά αρωματισμένη με λίγο μοσχοκάρυδο
  • 1 μεγάλο νεκταρίνι, χωρίς το κουκούτσι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 190oC και ετοίμασε ένα ταψάκι με λαδόκολλα
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε την πάπρικα, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τη ρίγανη και αλατοπίπερο
  • Πάναρε στο μείγμα αυτό τα στήθη από το κοτόπουλο να καλυφθούν πλήρως
  • Σε άλλο μπολ ανακάτεψε τις δύο σος, duck και μαρινάρα, μαζί με το ταμπάσκο και την μισή ποσότητα από το χυμό γκρέιπφρουτ
  • Πέρασε το στήθος από το μπολ με τη σάλτσα και στη συνέχεια πάναρέ το στην τριμμένη φυγανιά
  • Βάλε τα στήθη κοτόπουλου στο ταψάκι και άπλωσε τις φέτες με το νεκταρίνι στα πλαϊνά
  • Ψήσε για 15 λεπτά, γύρισε το κοτόπουλο και ράντισέ το με τον υπόλοιπο χυμό γκρέιπφρουτ και συνέχισε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά

Tip

Αν δεν έχεις διάθεση να φτιάξεις τις δύο σος, απλά λιώσε 2-3 φρουτάκια, μαζί με ντομάτοχυμό και βούτηξε εκεί το κοτόπουλο πριν το πανάρεις

Read More

And More