Λεμονάτο φιλέτο κοτόπουλου

30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια σειρά από μπαχαρικά θα δώσουν στο ζουμερό φιλέτο σου διαφορετική γεύση και τραγανή κρούστα.

Συστατικά

  • 4 φιλέτα κοτόπουλου
  • 2 ασπράδια αυγού ελαφρώς χτυπημένα
  • ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Για τη σάλτσα: 1 ½ κ.σ κορν φλάουερ
  • 1 κ.σ μαύρη ζάχαρη
  • ¼ του φλιτζανιου φρέσκο χυμό λεμόνι
  • ½ κ.γ φρεσκοτριμμένο ginger
  • 1 κ.γ σάλτσα σόγιας
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ανακάτεψε το κορν φλάουερ, τη ζάχαρη και το χυμό λεμόνι
  • Προσθέστε το ginger, τη σόγια και το ζωμό και άσε τη σάλτσα να πάρει βράση
  • Χαμηλώστε τη φωτιά και άφησε τη σάλτσα να δέσει, ανακατεύοντας συχνά μην κολλήσει
  • Χτύπησε το στήθος κοτόπουλο μαλακά να ανοίξει και να γίνει λεπτό και στο ίδιο πάχος
  • Αλατοπιπέρωσε
  • Βάλε το στήθος στο ασπράδι και μετά  στο αλεύρι, τινάζοντας μέχρι να απομακρυνθεί το παραπάνω αλεύρι
  • Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και πέρασε τα στήθη να πάρουν χρώμα
  • Βγάλε από τη φωτιά και τοποθέτησε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το λάδι
  • Σέρβιρε με τη σάλτα και τριμμένο φρέσκο μαιντανό

Tip

Σέρβιρε με ρύζι ατμού ή ακόμη και πουρέ

Το TLIFE έχει γενέθλια και αυτός ο Μάιος είναι γεμάτος εκπλήξεις! Γίνε μέρος της γιορτής με ένα κλικ εδώ.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164