Μαριναρισμένα σουβλάκια κοτόπουλου με σπιτική σάλτσα BBQ

2 ώρες 50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Αρωματικά και τρυφερά σουβλάκια κοτόπουλου σε χειροποίητη σάλτσα BBQ ψημένα στη σχάρα

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 φλ. σάλτσα BBQ
  • 3 κ. σούπας μέλι
  • 3 κ. σούπας μουστάρδα Dijon ολικής άλεσης
  • 1 κ. γλυκού σόγια σος
  • 1 κ. γλυκού πιπέρι
  • 1/2 κ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο
  • 2 kg φιλέτο στήθος κοτόπουλο σε κύβους
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε μία κουταλιά λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το σκόρδο με το κρεμμύδι για περίπου τέσσερα λεπτά.
  • Πρόσθεσε τη σάλτσα BBQ, το μέλι, τη μουστάρδα, τη σόγια σος, το πιπέρι και το τζίντζερ και χαμήλωσε τη φωτιά.
  • Σιγόβρασε τα υλικά για περίπου πέντε λεπτά και άφησε τη σάλτσα να κρυώσει για 10 λεπτά.
  • Σε μια μεγάλη σακούλα που κλείνει βάλε το κοτόπουλο με μισή από τη σάλτσα και άφησέ τη στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες.
  • Βγάλε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα του και προθέρμανε το γκριλ του φούρνου.
  • Πέρασε τα κομμάτια κοτόπουλου σε ξύλινα σουβλάκια και με ένα πινέλο άλειψέ τα με λάδι και πασπάλισε με αλατοπίπερο.
  • Βάλε τα σουβλάκια σε μια σχάρα με το ταψί της και ψήσε για περίπου 12 λεπτά, γυρίζοντάς τα στη μέση του χρόνου.
  • Άλειψε τα σουβλάκια με τη σάλτσα που είχες κρατήσει και ψήσε για άλλα δύο λεπτά.
  • Σέρβιρε όσο είναι ζεστά με όση σάλτσα BBQ έχει μείνει.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Skoda Elroq

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164