Πάπια Πεκίνου

3 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Χρειάζεται υπομονή και αρκετή μαεστρία, όμως τώρα που γνωρίζεις να φτιάχνεις την φρουτένια σος που τη συνοδεύει μπορείς να τη δοκιμάσεις.

Συστατικά

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ξεκίνα να ετοιμάζεις την duck sauce. Αν έχεις ήδη έτοιμη απλά ζέστανέ τη σε μια κατσαρόλα με ελάχιστο νερό
  • Βούτηξε την πάπια καθαρισμένη και πλυμένη στο μείγμα της duck sauce που σιγοβράζει για ένα δύο λεπτά
  • Αφαίρεσε με μια τρυπητή κουτάλα και άφησε σε σχάρα να στεγνώσει καλά
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 280oC και βάλε την πάπια στη σχάρα με το στήθος προς τα επάνω
  • Πρόσθεσε 4 φλιτζάνια νερό στο ταψάκι κάτω από τη σχάρα και ψήσε καλά για 15 λεπτά
  • Χαμήλωσε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 150oC και άφησε να ψηθεί για περισσότερη από 1 ώρα να ροδίσει καλά
  • Άφησε την πάπια να κρυώσει 10 λεπτά και κόψε σε κομμάτια
  • Σέρβιρε με τη ζεστή duck sauce και κινέζικα μακαρίνια ή noodles!

Tip


Read More

And More