Πάπια πορτοκάλι…κλασική gourmet επιλογή

2 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Δεν είναι η πιο εύκολη συνταγή. Όμως με λίγη προσπάθεια και προσοχή θα εκπλήξεις φίλους και αγαπημένα σου πρόσωπα.

Συστατικά

  • 1 πάπια (1 με 2 κιλά)
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • 2-3 πορτοκάλια για το γαρνίρισμα
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 100 γρ. Φρέσκο βούτυρο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2-3 κ.σ ζάχαρη
  • 1 κ.σ κονιάκ
  • 1 κ.σ ξίδι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το μισή ποσότητα βούτυρου και σόταρε την πάπια κομμένη σε κομμάτια μαζί με το ψιλοκομμένο καρότο και το κρεμμύδι
  • Πρόσθεσε το κονιάκ, το αλάτι, το πιπέρι και συνέχισε να μαγειρεύεις σε χαμηλή φωτιά για περίπου 45 λεπτά, προσθέτοντας και 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
  • Κράτησε την σάλτσα σε ένα μπολ και περίχυσε με αυτή την πάπια σου πριν τη σερβίρεις
  • Κόψε τα πορτοκάλια σε φέτες και σόταρέ τα με το υπόλοιπο βούτυρο.
  • Πασπάλισε με ζάχαρη και συμπλήρωσε ελάχιστο νερό
  • Γάρνιρε την πάπια με τις γλασαρισμένες φέτες πορτοκαλιού

Tip

Αγόρασε την πάπια έτοιμη, χωρίς την πέτσα

Read More

And More