Ψητό κοτόπουλο με πάπρικα και τσίλι

35 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μια ανατολίτικη μέθοδος για να κάνεις το bbq ιδιαίτερο και έξτρα γευστικό! Κοτοπουλάκι με υπέροχη καυτερή γεύση και ένα τελείωμα σος σόγιας!

Συστατικά

  • Λάδι
  • 2 κ.σ. πάπρικα
  • 2 κ.σ. τσίλι
  • 1 μικρό κοτόπουλο κομμένο σε 10 κομμάτια
  • 2 φλιτζάνια μπάρμπεκιου σος
  • Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το γκριλ του φούρνου. Λάδωσε ελαφρά τη σχάρα.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανάμειξε την παπρικα, το τσίλι, 2 κ. γ. αλάτι και μισή πιπέρι. Πασπάλισε με το μείγμα το κοτόπουλο και τρίψτο ελαφρά πάνω στην πέτσα του.
  • Χώρισε τη σος σε δύο μέρη. Το ένα κράτησέ το για το σερβίρισμα.
  • Ψήσε το κοτόπουλο περίπου 15 με 20 λεπτά, γυρίζοντάς το τακτικά για να ψηθεί ομοιόμορφα.
  • Στα τελευταία 5 λεπτά άλειψε τα κομμάτια με την υπόλοιπη μπάρμπεκιου σος και ψήσε να ροδίσει καλά.

Tip

Μην δοκιμάσεις να βάλεις το κοτόπουλο σε ζεστό νερό για να ξεπαγώσει, γιατί έτσι αναπτύσσει μικρόβια... άφησέ το να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου

Read More

And More