Ψήτο κοτόπουλο με πέστο από σπανάκι

25 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ένας απολαυστικός συνδυασμός, προκειμένου να δώσεις γεύση στο κοτόπουλο και να το κάνεις πιο ζουμερό! Σέρβιρε με μπόλικη σαλάτα και έτοιμο το ελαφρύ καλοκαιρινό σου γεύμα…

Συστατικά

  • 2 ολόκληρα στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκκαλο
  • 60 γρ. σπανάκι baby
  • 30 γρ. Κουκουνάρι ελαφρά καβουρδισμένο
  • 2 κ. σούπας χυμό λεμόνι
  • 1 με 2 κ. σ. ξύσμα λεμονιού
  • 80ml ελαιόλαδο και έξτρα 2 κ.σ. Ακόμη
  • Aλάτι, πιπέρι
  • 30γρ. τριμμένη παρμεζάνα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή γκριλ σε μέτρια φωτιά. Λάδωσέ το ελαφρά.
  • Πασπάλισε με αλάτι και πιπέρι το κοτόπουλο και βάλτο στο τηγάνι. Ψήστο μέχρι να ψηθεί καλά, περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Σε μίξερ βάλε το σπανάκι, το κουκουνάρι, το χυμό λεμόνι και το ξύσμα. Καθώς τα πολτοποιείς ρίχνε σιγά σιγά το λάδι μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες. Πρόσθεσε αλάτι και ανακάτεψε.
  • Βάλε την πέστο σε ένα μπολ και ρίξε την παρμεζάνα. Ανακάτεψε προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα σου.
  • Σέρβιρε το κοτόπουλο περιχύνοντας με όση πέστο τραβάει η όρεξή σου.

Tip


Read More

And More