Ρολά κοτόπουλου με προσιούτο και προβολόνε

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Με προϊόντα από την Ιταλία αυτή η εύκολη συνταγή για ρολάκια είναι ιδανική για ένα πλούσιο μεσημεριανό γεύμα και όχι μόνο!

Συστατικά

  • 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκκαλο
  • Μια πρέζα αλάτι
  • Μια πρέζα πιπέρι
  • 8 λεπτές φέτες προσιούτο
  • 8 φέτες τυρί προβολόνε
  • μισό φλιτζ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 250 γραμμ. άβραστα φετουτσίνι ή λινγκουίνι
  • 1 κ.σούπας βούτυρο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα
  • μερικά φυλλαράκια βασιλικού για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Χώρισε κάθε στήθος κοτόπουλου οριζόντια στα δύο με ένα μαχαίρι ώστε να έχεις τελικά 8 φιλέτα.
  • Τύλιξε κάθε φιλέτο σε μεμβράνη και με το ειδικό σφυρί κουζίνας χτύπα απαλά κάθε στήθος να λεπτύνει και να πλατύνει.
  • Βγάλε τη μεμβράνηκαι πασπάλισε και τις δύο πλευρές του κοτόπουλου με αλατοπίπερο.
  • Σε κάθε φιλέτο βάλε μία φέτα προσιούτο, μία φέτα προβολόνε και μερικά φυλλαράκια βασιλικού.
  • Τύλιξε σε ρολάκια που θα στερεώσεις με οδοντογλυφίδα.
  • Ζέστανε σε τηγάνι 2 κ.σούπας λάδι σε μέτρια φωτιά.
  • Βάλε τα ρολάκια και ψήσε για 6 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν από παντού.
  • Αν το τηγάνι σου μπαίνει στο φούρνο βάλ’ το κατευθείαν αλλιώς βάλε τα ρολάκια στο ταψί και ψήσε για 12 με 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί καλά και εσωτερικά το κοτόπουλο.
  • Όσο το κοτόπουλο ψήνεται βράσε τα ζυμαρικά. Στράγγισέ τα και κράτα τα ζεστά.
  • Στο τηγάνι που έψησες το κοτόπουλο βάλε το υπόλοιπο λάδι, το βούτυρο και το σκόρδο και σωτάρισε σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό.
  • Βγάλε από τη φωτιά και ρίξε τα ζυμαρικά. Ανακάτεψε απαλά να πάει παντού το σκόρδο.
  • Πασπάλισε με μισό φλιτζ. παρμεζάνα και ανακάτεψε.
  • Για να σερβίρεις: βγάλε τις οδοντογλυφίδες από τα ρολάκια.
  • Κόψε σε ροδέλες. Βάλε λίγα ζυμαρικά σε κάθε πιάτο και δίπλα τα κομμάτια από 2 ρολάκια για κάθε άτομο.
  • Πασπάλισε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και γαρνίρισε με φυλλαράκια βασιλικού.

Tip


Read More

And More