Στήθος κοτόπουλο γεμιστό

50' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Το κοτόπουλο είναι το νούμερο ένα για εσένα που προσέχεις τη διατροφής σου. Αν όμως το στήθος σου φαίνεται κάπως στεγνό, δοκίμασε να το γεμίσεις με απολαυστικά υλικά και να το σερβίρεις ρολάκι.
271 θερμίδες/Μερίδα

Συστατικά

  • 1/3 του φλιτζανιού ζωμό κοτόπουλο
  • ¼ του φλιτζανιού κουσκούς
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 1 ντομάτα πομοντόρο ψιλοκομμένη
  • 4-5 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. φέτα τριμμένη
  • Ελαιόλαδο
  • 2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
  • 2 κλωναράκια φρέσκο μαϊντανό
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 2 στήθη κοτόπουλου χωρίς την πέτσα, ανοιγμένα και κομμένα στα δύο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε το ζωμό να βράσει σε μικρό κατσαρολάκι. Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε το κουσκούς. Ανακάτεψε και σκέπασε. Άφησε να σταθεί για 5′ λεπτά. Στη συνέχεια αφράτεψέ το με ένα πιρούνι. Άφησε στην άκρη να κρυώσει καλά.
  • Πρόσθεσε στο κουσκούς, τη ντομάτα, τις ελιές, τη φέτα, τη ρίγανη και το μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού και το σκόρδο. Ανακάτεψε καλά και αλατοπιπέρωσε.
  • Αφού σιγουρευτείς πως το στήθος είναι καλά ανοιγμένο (ζήτησε από τον χασάπη να το ανοίξει καλά), στρώσε μεμβράνη και βάλε πάνω ένα, ένα τα κομμάτια κοτόπουλο. Αλατοπιπέρωσε. Μοίρασε τη γέμισε στα τέσσερα κομμάτια και με τρη βοήθεια της μεμβράνης τύλιξε σε ρολάκι σφιχτά, στερεώνοντας το ρολό με οδοντογλυφίδες.
  • Θωράκισε τα ρολάκια ένα, ένα σε αντικολλητικό σκεύος να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και στρώσε σε ταψάκι. Ψήσε για 10′ λεπτά από κάθε πλευρά και γύρισε τα ρολά.

Tip

Ζήτησε από τον χασάπη να καθαρίσει το στήθος από την πέτσα, αλλά και να αφαιρέσει το ορατό λίπος.

Read More

And More