Συνταγή για φτερούγες κοτόπουλου με σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιου

1 ώρα και 20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Αγαπημένες πάντα, ιδιαίτερα αυτή την εβδομάδα που η μέση της ονομάζεται Τσικνοπέμπτη! Μία καυτερή συνταγή που λατρεύεις και τώρα μπορείς να ετοιμάσεις και μόνη σου. 

Συστατικά

  • 1 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. του γλυκού σκόρδο
  • 1/2 κουτ. του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 900 γρ. φτερούγες κοτόπουλου
  • 300 γρ. τυρί Παρμεζάνα
  • 2 κουτ. της σούπας φύλλα βασιλικού
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κουτ. της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • (Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου): 1 1/2 φλιτζάνια καστανή ζάχαρη
  • 1 1/2 φλιτζάνια κέτσαπ
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 1/2 φλιτζάνι ξύδι
  • 2 1/2 κουτ. της σούπας μουστάρδα
  • 2 κουτ. του γλυκού πάπρικα
  • 2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1 1/2 κουτ. του γλυκού πιπέρι
  • 2 κουτ. του γλυκού καυτερή πιπεριά σε σκόνη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Αρχικά, σε ένα μπλέντερ προσθέτεις σταδιακά και χτυπάς σε μέτρια ένταση όλα τα υλικά της σάλτσας. Μόλις το μείγμα σου αποκτήσει την υφή της σάλτσας, μεταφέρεις σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ σερβιρίσματος.
  • Παράλληλα, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C και τοποθετείς το αντικολλητικό χαρτί πάνω στο ταψί.
  • Σε ένα μικρό μπολ, αναμειγνύεις το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και το σκόρδο. Ανακατεύεις.
  • Καθαρίζεις τις φτερούγες, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα σου δώσει είτε ο κρεοπώλης είτε ο υπεύθυνος κρεατικών στο σούπερ-μάρκετ. Κρατάς λίγο λίπος για την γεύση.
  • Αφού τις καθαρίσεις, σκουπίζεις τις φτερούγες με χαρτί κουζίνας και τις βουτάς  πρώτα στο μείγμα του μικρού μπολ και στη συνέχεια στο μπολ με την σάλτσα μπάρμπεκιου.
  • Ψήνεις μέχρι να μαγειρευτούν οι φτερούγες και το δέρμα τους γίνει τραγανό, για περίπου 45 – 50 λεπτά.
  • Όσο οι φτερούγες ψήνονται, σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύεις την παρμεζάνα, τα φύλλα βασιλικού και τις λιωμένες σκελίδες σκόρδου.
  • Λίγα λεπτά πριν οι φτερούγες ψηθούν, λιώνεις σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο. Το αφήνεις για λίγο να κρυώσει και το αναμειγνύεις με το μείγμα στο μεγάλο μπολ.
  • Περνάς ελαφρά τις φτερούγες και με αυτό το μείγμα για ακόμα περισσότερη γεύση.
  • Βουτάς στην υπόλοιπη σάλτσα μπάρμπεκιου και απολαμβάνεις.

Read More

And More