Συνταγή για ινδικό κοτόπουλο biryani

1 ώρα και 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Συστατικά

Για τη μαρινάδα θα χρειαστείς:

  • 6 μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλο, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 100γρ. γιαούρτι
  • ¼ κ.γ. σκόνη κουρκουμά
  • 1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 2 κ.γ. αλεσμένο κύμινο
  • 2 κ.γ. αλεσμένος κόλιανδρος
  • 1 κ.σ. αλεσμένη κανέλα

Για το biryani θα χρειαστείς:

  • 300γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 60γρ. βούτυρο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • Ένα μικρό κομμάτι τζίντζερ τριμμένο
  • 3 λοβοί νεροκάρδαμο
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.γ. κουρκουμά σε σκόνη
  • 850ml ζωμός κοτόπουλου
  • 1 ματσάκι κόλιανδρο χοντροκομμένο
  • 15γρ. φύλλα μέντα
  • 30γρ. κάσιους, ελαφρά ψημένα και χοντροκομμένα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάζεις σε ένα μπολ όλα τα υλικά της μαρινάδας και το κοτόπουλο και τα αφήνεις στην άκρη για 5-6 ώρες ιδανικά.
  • Πλένεις πολύ καλά το ρύζι και το αφήνεις να στραγγίξει
  • Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ρίχνεις 30 γρ. βούτυρο και σοτάρεις το μαριναρισμένο κοτόπουλο για 10 περίπου λεπτά σε χαμηλή φωτιά
  • Καθαρίζεις καλά το τηγάνι από τυχόν υπολείμματα, ρίχνεις 3ο γρ. βούτυρο και όταν λιώσει σοτάρεις τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το τζίντζερ μέχρι να πάρουν χρώμα
  • Προσθέτεις το ρύζι και τα μπαχαρικά ανακατεύοντας καλά για 1 λεπτό
  • Βάζεις στο τηγάνι το κοτόπουλο και ρίχνεις το ζωμό ώστε να το καλύψει
  • Σκεπάζεις με το καπάκι και το αφήνεις να πάρει μία βράση
  • Το χαμηλώνεις και μαγειρεύεις για 10 λεπτά
  • Σβήνεις τη φωτιά και αφήνεις το τηγάνι στην εστία
  • Προσθέτεις τον κόλιανδρο και σερβίρεις με φύλλα μέντας, φύλλα κόλιανδρου και σπασμένα κάσιους.

And More