Συνταγή για κοτόπουλο με σως μουστάρδας και θυμάρι

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Το κοτόπουλο είναι πάντα μια καλή ιδέα για μεσημεριανό και σήμερα θα φτιάξεις το πιο λαχταριστό με σως από μουστάρδα και θυμάρι. 

Συστατικά

  • 700 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κ. σ. πάπρικα γλυκιά
  • θυμάρι
  • 90 ml λευκό κρασί
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρ

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίχνεις αλάτι και πιπέρι στο κοτόπουλο
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι ρίχνεις ελαιόλαδο, τη δάφνη και το θυμάρι και σοτάρεις το το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα σε όλες τις πλευρές
  • Προσθέτεις το κρεμμύδι, την πάπρικα και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 2 ακόμη λεπτά
  • Ρίχνεις το κρασί και περιμένεις να εξατμιστεί
  • Βάζεις σε ένα ποτήρι 5 κ.σ. νερό προσθέτεις τη μουστάρδα και ανακατεύεις καλά
  • Ρίχνεις στο κοτόπουλο το μείγμα με τη μουστάρδα και το αφήνεις να βράσει 8 περίπου λεπτά
  • Σερβίρεις και το συνοδεύεις με ρύζι ή πατάτες.

Read More

And More