Τορτίγιες “ρολάκια” με κοτόπουλο

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

“Φλογέρες” κοτόπουλου με κρέμα από αβοκάντο

Συστατικά

  • ηλιέλαιο για τηγάνισμα
  • 1 κ. σούπας βούτυρο
  • 1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι
  • 1 καυτερή πιπερίτσα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ. γλυκού κύμινο
  • 1/2 κ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου βρασμένα
  • 1 φλ. σάλτσα ντομάτας
  • 1/4 φλ. κόλιανδρος
  • 1 φλ. τριμμένο cheddar
  • χυμός από ένα lime
  • 16 τορτίγιες
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 1 γιαούρτι
  • αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα τηγάνι ζέστανε το βούτυρο και σοτάρισε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και την πιπερίτσα για πέντε λεπτά.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο λιωμένο, το κύμινο και το πιπέρι καγιέν μέχρι να αναδυθούν τα αρώματά τους.
  • Ρίξε στο τηγάνι και το ξεψαχνισμένο βραστό κοτόπουλο και τη σάλτσα ντομάτας και ανακάτεψε μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά.
  • Αφαίρεσε το τηγάνι από τη φωτιά και πρόσθεσε τον κόλιανδρο ψιλοκομμένο, το cheddar και το χυμό lime εκτός από μία κουταλιά.
  • Στη μέση κάθε τορτίγιας άπλωσε μια γεμάτη κουταλιά από το μείγμα με το κοτόπουλο, ρόλαρέ τη και καρφίτσωσέ τη με μια οδοντογλυφίδα.
  • Ζέστανε μία μεγάλη κατσαρόλα με ηλιέλαιο που να σκεπάζει περίπου πέντε εκατοστά από την επιφάνειά της.
  • Με μια τσιμπίδα βύθισε κάθε ρολό στο καυτό λάδι, κρατώντας το για μερικά δευτερόλεπτα και έπειτα αφήνοντάς τα να τηγανιστούν για περίπου δύο λεπτά.
  • Άφησέ τα σε απορροφητικό χαρτί και αλάτισε τα ρολάκια.
  • Σε ένα μπολ λιώσε το αβοκάντο, το γιαούρτι και μια κουταλιά χυμό lime μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και αλάτισέ το.
  • Σέρβιρε τα ρολάκια ζεστά με την κρέμα αβοκάντο στο πλάι.

Το TLIFE έχει γενέθλια και αυτός ο Μάιος είναι γεμάτος εκπλήξεις! Γίνε μέρος της γιορτής με ένα κλικ εδώ.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164