Τορτίγιες “ρολάκια” με κοτόπουλο

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

“Φλογέρες” κοτόπουλου με κρέμα από αβοκάντο

Συστατικά

  • ηλιέλαιο για τηγάνισμα
  • 1 κ. σούπας βούτυρο
  • 1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι
  • 1 καυτερή πιπερίτσα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ. γλυκού κύμινο
  • 1/2 κ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου βρασμένα
  • 1 φλ. σάλτσα ντομάτας
  • 1/4 φλ. κόλιανδρος
  • 1 φλ. τριμμένο cheddar
  • χυμός από ένα lime
  • 16 τορτίγιες
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 1 γιαούρτι
  • αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα τηγάνι ζέστανε το βούτυρο και σοτάρισε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και την πιπερίτσα για πέντε λεπτά.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο λιωμένο, το κύμινο και το πιπέρι καγιέν μέχρι να αναδυθούν τα αρώματά τους.
  • Ρίξε στο τηγάνι και το ξεψαχνισμένο βραστό κοτόπουλο και τη σάλτσα ντομάτας και ανακάτεψε μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά.
  • Αφαίρεσε το τηγάνι από τη φωτιά και πρόσθεσε τον κόλιανδρο ψιλοκομμένο, το cheddar και το χυμό lime εκτός από μία κουταλιά.
  • Στη μέση κάθε τορτίγιας άπλωσε μια γεμάτη κουταλιά από το μείγμα με το κοτόπουλο, ρόλαρέ τη και καρφίτσωσέ τη με μια οδοντογλυφίδα.
  • Ζέστανε μία μεγάλη κατσαρόλα με ηλιέλαιο που να σκεπάζει περίπου πέντε εκατοστά από την επιφάνειά της.
  • Με μια τσιμπίδα βύθισε κάθε ρολό στο καυτό λάδι, κρατώντας το για μερικά δευτερόλεπτα και έπειτα αφήνοντάς τα να τηγανιστούν για περίπου δύο λεπτά.
  • Άφησέ τα σε απορροφητικό χαρτί και αλάτισε τα ρολάκια.
  • Σε ένα μπολ λιώσε το αβοκάντο, το γιαούρτι και μια κουταλιά χυμό lime μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και αλάτισέ το.
  • Σέρβιρε τα ρολάκια ζεστά με την κρέμα αβοκάντο στο πλάι.

Read More

And More