Λαχταριστά σνίτσελ κοτόπουλου με σαλάτα από πίκλες εσαλότ, σέλερι και ραπανάκι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 λεμόνι
 - 1 κ. σούπας μέλι
 - 1 μεγάλο εσαλότ
 - αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 - 3 κ. σούπας + 5 φλ. ηλιέλαιο
 - ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 - 2 μεγάλα αυγά
 - 5 κ. γλυκού + έξτρα μουστάρδα Dijon
 - 2 φλ. τρίμμα ψωμιού
 - 8 φιλέτα κοτόπουλου λεπτοκομμένα
 - 10 κλωνάρια σέλερι
 - 8 ραπανάκια
 
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ στύψε τον χυμό από ένα λεμόνι και ανακάτεψέ το με το μέλι.
 - Κόψε το κρεμμύδι εσαλότ σε λεπτές φέτες και πρόσθεσέ το στο μπολ με το λεμόνι μαζί με ένα κουταλάκι αλάτι και άφησέ τα για 15 λεπτά.
 - Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με τα αυγά, τρία κουταλάκια μουστάρδα, δύο κουταλάκια αλάτι και δύο κουταλιές νερό.
 - Σε ένα ταψί ρίξε το τρίμμα ψωμιού και άπλωσέ το.
 - Πέρασε τα φιλέτα κοτόπουλου ένα-ένα από το μπολ με τα υγρά υλικά και έπειτα από το ταψί με το τρίμμα ψωμιού.
 - Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίξε τα πέντε φλιτζάνια λάδι και ζέστανέ το σε μέτρια φωτιά.
 - Ρίξε στο καυτό λάδι τα παναρισμένα φιλέτα δύο-δύο την φορά και ψήσε για δύο λεπτά την κάθε πλευρά.
 - Μετάφερε τα σνίτσελ σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί, αλάτισέ τα και συνέχισε με τα υπόλοιπα φιλέτα.
 - Στο μπολ με το εσαλότ πρόσθεσε δύο κουταλάκια μουστάρδα και ενώ ανακατεύεις ρίξε και τρεις κουταλιές λάδι.
 - Κόψε το σέλερο σε λεπτές φέτες και πρόσθεσε και αυτές στο μπολ με το εσαλότ μαζί με αλατοπίπερο.
 - Κόψε και τα ραπανάκια σε πολύ λεπτές φέτες και ανακάτεψέ τα με την υπόλοιπη σαλάτα.
 - Σέρβιρε τα σνίτσελ με την δροσερή σαλάτα και γάρνιρε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ