Τραγανά σνίτσελ κοτόπουλου με προσούτο και σαλάτα μπιζελιών

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστά σνίτσελ κοτόπουλου με άρωμα φασκόμηλο και προσούτο σε δροσερή σαλάτα μπιζελιών

Συστατικά

  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 3 μεγάλα αυγά χτυπημένα
  • 2 φλ. τρίμμα ψωμιού
  • ¾ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • αλάτι
  • 8 φύλλα φασκόμηλου
  • 4 φέτες προσούτο
  • 2 φλ. σπορέλαιο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια λεπτοκομμένα
  • 230 gr μπιζέλια
  • ½ φλ. φύλλα μέντας
  • 2 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • χονδρό αλάτι
  • φέτες λεμόνι για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα ξύλο κοπής, άνοιξε τα φιλέτα κατά μήκος (πεταλούδα) και τοποθέτησέ τα ανάμεσα σε δύο εντικολλητικά χαρτιά.
  • Με ένα βαρύ αντικείμενο (μπουκάλι) χτύπησε τα ανοιγμένα φιλέτα σαν σνίτσελ, χωρίς να κάνουν τρύπες.
  • Βάλε τα αυγά, το τρίμμα ψωμιού και το αλεύρι σε τρία διαφορετικά πιάτα.
  • Αλάτισε τα σνίτσελ κοτόπουλου και έπειτα πίεσε πάνω τους από δύο φύλλα φασκόμηλου σε κάθε πλευρά.
  • Τύλιξε τα σνίτσελ με το προσούτο, δύο φέτες σε κάθε κομμάτι κοτόπουλου
  • Πέρασε τα τυλιγμένα φιλέτα από το αλεύρι, μετά από τα αυγά και τέλος από το τρίμμα ψωμιού.
  • Ζέστανε το σπορέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και με προσοχή τηγάνισε το ένα σνίτσελ για δύο λεπτά.
  • Γύρισέ του πλευρά, ψήσε για άλλα δύο λεπτά και επανάλαβε με το δεύτερο σνίτσελ.
  • Μετάφερε τα σνίτσελ σε μια σχάρα, αλάτισε με το χονδρό αλάτι και άφησε να κρυώσουν για πέντε λεπτά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τα μπιζέλια με την μέντα, το ξύσμα και χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο με αλάτι.
  • Σέρβιρε τα τραγανά σνίτσελ με την σαλάτα μπιζελιών και τις φέτες λεμονιού και πασπάλισε με το χονδρό αλάτι.

Read More

And More