Τραγανές φτερούγες κοτόπουλου με μπαχαρικά

1 ώρα 20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστά chicken wings με κρούστα μπαχαρικών και χυμό lime

Συστατικά

  • 1 κ. γλυκού ρίγανη
  • 1 κ. γλυκού σκίνη σκόρδου
  • 1 κ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • 1 κ. γλυκού ζάχαρη
  • 4 κ. γλυκού + έξτρα αλάτι
  • 2 kg φτερούγες κοτόπουλου
  • 2 κ. σούπας ηλιέλαιο
  • 1 φλ. φύλλα βασιλικού
  • χυμός από lime
  • αγγούρι σε φέτες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε την ρίγανη με το σκόρδο, την πάπρικα, την ζάχαρη και το αλάτι.
  • Βάλε τις φτερούγες σε ένα ταψί στρωμένο με αλουμινόχαρτο και ρίξε από πάνω το μείγμα μπαχαρικών, κάνοντας ελαφρύ μασάζ.
  • Άφησε να μαριναριστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.
  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 160 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση.
  • Περίχυσε τις φτερούγες με το λάδι και ανακάτεψέ τες καλά.
  • Ψήσε για περίπου 35 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η πέτσα.
  • Αφαίρεσε από τον φούρνο, γύρισέ το στο γκριλ και ξαναψήσε για άλλα επτά λεπτά, με προσοχή να μην αρπάξουν.
  • Μετάφερε τις φτερούγες σε μια πιατέλα, αλάτισέ τες και σέρβιρε με στυμμένο lime και φρέσκο αγγουράκι.

Read More

And More